Strikvragen

Een leuke quizavond is pas echt een succes als er al eens gelachen kan worden. Als er dus tussen al die quizvragen zo plots eens onverwacht een strikvraag zit dan laat men zich al eens vangen. Het doel van een strikvraag is immers iemand om de tuin leiden. Een domme vraag die verkeerd beantwoord wordt is immers echt grappig. Je kan onderstaande strikvragen ook gebruiken tijdens een sollicitatiegesprek. Door de zenuwen laat een sollicitant zich al eens vangen. Maar de manier waarop hij zich nadien gedraagt verteld veel over zijn persoonlijkheid. Als u onze quizvragen gebruikt op een andere website is naamsvermelding vereist op de volgende manier: Quizvragen by dqz / CC BY Waarbij dqz een link is naar deze pagina!

attribution

Strikvraag: Cindy heeft 200 eieren in de schaal liggen. Hoevaak kan ze 50 eieren uit de schaal met 200 eieren pakken? Ze wil de 200 eieren namelijk verdelen over Tom, Mark, Lola en Lisa, haar allerbeste vrienden en vriendinnen!

Antwoord: 1 keer

Verklaring: Cindy pakt 1x 50 eieren uit de schaal van 200. Daarna pakt ze weer 50 eieren uit de schaal, maar dan uit de schaal van 200. Dus ze kan maar 1x 50 eieren pakken uit de schaal van 200.

Strikvraag: Lily heeft Geschiedenisles op school. Het gaat over de periode van de Wereldoorlogen. Ze krijgt als vraag van de meester wie het dagboek van Anne Frank heeft geschreven. Wie heeft het dagboek van Anne Frank geschreven?

Antwoord: Anne Frank zelf

Verklaring: Het dagboek van Anne Frank is natuurlijk door Anne Frank zelf geschreven, alleen doordat het een geschiedenisboek is ga je er snel vanuit dat een deskundige is het boek heeft geschreven.

Strikvraag: Het is vandaag 20 december. Hoeveel dagen van de maand december zijn er bij 20 december?

Antwoord: 1

Verklaring: Er past natuurlijk maar 1 dag in 20 december, 20 december is tenslotte maar 1 dag. Maar door de vraag te lezen krijg je de neiging om 20 te zeggen, omdat het 20 december is.

Strikvraag: Jordy moet 5 appjes versturen in 5 minuten. Doordat hij zoveel haast heeft, vraagt hij aan zijn vriend of hij hier wat langer de tijd voor kan krijgen. Hij krijgt uiteindelijk 100 minuten. Hoeveel appjes verstuurd Jordy?

Antwoord: 5

Verklaring: Hij moet 5 appjes versturen, ongeacht de minuten die hij hiervoor krijgt. Dat hij nu opeens 100 minuten krijgt, betekent niet dat hij ook 100 appjes moet versturen. Je bent natuurlijk geneigd om 100 te zeggen.

Strikvraag: Bij de aanslag 9-11 kwamen er natuurlijk heel veel mensen om het leven. Deze Twin-Towers ramp proberen we jaarlijks nog te herdenken. Het is hierdoor belangrijk dat we goed weten wanneer deze ramp plaatsvond. Op welke datum vond de aanslag van 9-11 plaats?

Antwoord: 11 september (2001)

Verklaring: Daarom heet het natuurlijk de 9-11 aanslag.

Strikvraag: Tim is een super sterke jongen en wilt dat graag aan al zijn vrienden laten zien! Hij heeft de keuze om één van de twee dingen op te tillen. Wat weegt er meer en wat moet Tim kiezen? Een paar grote stenen van 1,5 kilo of een paar veren van 1500 gram?

Antwoord: Ze zijn beide even zwaar, dus het maakt niet uit van Tim kiest.

Verklaring: 1,5 kilo is hetzelfde als 1500 gram. Het is hierbij dus gelijk qua gewicht. Maar omdat je denkt dat stenen zwaarder wegen dan veren, kies je sneller voor de stenen.

Strikvraag: Er is een nationale stroomstoring, dus Emma gaat maar naar de winkel om zich niet te vervelen. Ze heeft immers ook geen zin om uren aan school te zitten! Voordat ze het winkelcentrum binnen kan lopen, moet ze door een deur. Ze moet kiezen tussen 4 deuren. Op elke deur staat wat er gebeurt als je door deze deur loopt:

1. Ze breekt haar been en arm

2. Ze wordt geëlektrocuteerd en gaat gelijk dood

3. Ze krijgt een schaafwondje op haar arm

4. Ze breekt haar nek

Welke deur kan ze het beste kiezen?

Antwoord: 2, want er is een nationale stroomstoring.

Verklaring: je bent geneigd om deur 3 te kiezen, omdat deze natuurlijk het minst erg is. Uiteindelijk is 2 natuurlijk de beste keuze, omdat er een nationale stroomstoring is.

Strikvraag: Hoe vaak zit de 1 in het getal 31?

Antwoord: 1 keer

Verklaring: Het cijfer 31 bestaat uit een 3 en een 1. Je bent geneigd om 31 te zeggen, omdat 1 31 keer past in het cijfer 31, maar dat is niet de vraag. De vraag is hoe vaak de 1 in het getal 31 zit.

Strikvraag: Anna pakt een glas waar 200 milliliter water in kan. Hoeveel water kan er in een leeg glas?

Antwoord: Niks/0

Verklaring: Als er water in een leeg glas wordt geschonken, dan is het glas niet meer leeg. Dus er kan geen water in het lege glas. Je bent natuurlijk geneigd om 200ml te zeggen, omdat dit in het glas kan.

Strikvraag: Amber’s zus Eline heeft 7 zussen: Bella, Stella, Ella, Anne, Annelijn, Anneroos…..en? Hoe heet de 7e zus van Eline?

Antwoord: Amber

Verklaring: Amber’s zus Eline, betekent dus dat de zus van Eline Amber is. De andere 6 namen staan gegeven.

Strikvraag: Het is 5 december! Sinterklaas wordt natuurlijk uitgebreid gevierd thuis en daarom zijn er super veel lekkere zakken met kruidnoten gekocht. Je verveelt je, en daarom ga je ze alle kruidnoten die in de zakken zitten tellen. Je telt in totaal maar liefst 1203 kruidnoten! Je pakt er 3. Hoeveel heb je er?

Antwoord: 3

Verklaring: Je hebt 3 kruidnoten gepakt, dus je hebt 3 kruidnoten. je bent natuurlijk geneigd om 1203-3 te doen en om 1200 kruidnoten te zeggen.